Началото - 2001 г., "Академия за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство" - Пловдив. Една идея за интерпретиране на класическа музика в съвременен аранжимент, нарича себе си "ИНТРО". За десет години все по-смело експериментира в стилове, звук и присъствие на сцената. Стараейки се да избегне сравнения с подобни формации, квартетът започва да работи от 2005 г. с брас секция, гайда, като включва и вокали в пиесите си. Към настоящия момент част от ИНТРО са: Благой Гешев - тромбон, Тодор Ючев - тромпет, Трифон Трифонов - флейта. Музикалните идеи и тяхната реализация са дело на Жан Пехливанов - преподавател в АМТИИ и мениджър на групата.

Концертните изяви на ИНТРО както на българската, така и на международната сцена са многобройни: турнета в Германия през 2002 - 2003 г. в градовете Дортмунд, Вилинген, Мюнстер, Райне, Берлин. Два концерта по покана на австралийската фирма “Милениум” в Обединените Арабски Емирства във връзка с откриването на професионален образователен център в Дубай - 2003 г. и дни на България в Рас Алкайма – 2005 г. Концертна програма по повод “Дни на българо-австрийската култура” във Виена – 2005 г. Концертно турне в Китай, Хонг Конг и Макао през 2006 г. Участие в концертна програма по повод конгрес “KOMESA” на африканските републики състоящ се в Джибути – Африка края на 2006 г. През 2007 г. ИНТРО излизат на сцената с Влади Ампов - Графа в негов самостоятелен концерт - акустична версия. През 2009 и 2010 г. групата осъществява поредица от концерти в Гърция, а 2010 г . два концерта в Одрин, Турция, единият от които посветен на Международния ден на балета - 29.04, под патронажа на консула на Република България.

ИНТРО има два сингъла "Sweeter than sin" и "Surrender your love" – компилация от техно бийт и вокали, записани в “Noculan” студио – Ротердам, Холандия.

Участват в редица телевизионни предавания - "Вот на доверие", "Шоуто на Слави", "Комиците", "Чай", "Полет над нощта" ...

През 2012 г. Интро квартет реализираха грандиозен концерт-спектакъл, по повод 10-годишния си юбилей, който се състоя на емблематичния за Пловдив Античен театър. Шоуто беше експлозия от музика, танц и светлина. вижте част от концерта тук